Att tänka på vid internetshopping

Det finns mycket att tänka på när man internetshoppar. Vi kommer i detta inlägg att bena ut några viktiga begrepp och överstryka det viktigaste innan man shoppar på nätet. Det finns en uppsjö av olika affärer på internet. Det är inte konstigt när man kollar på statistiken över vilka som har tillgång till internet. Hela 93 procent av befolkningen i Sverige har tillgång till internet varav 91 procent använder det. De flesta av oss ägnar över 21 timmar i veckan på internet. Det gör att vi hittar massa fina saker att köpa. För precis om man ska ta en promenad i staden exponeras man för massvis affärer. Det är nästan ännu värre eller bättre på internet. Varje hemsida man är inne på gör reklam för någon affär eller produkt.

Tips

Det första du skall göra när du besöker en seriös webb butik är att kolla adressen. Det gör du för att undvika att hamna på en bedragares hemsida. Om adressen är felstavad skulle en bedrage kunnat ha kopierat den riktiga affärens hemsida i syfte att få dina kontaktuppgifter. Det är också en fördel om affären har en krypterad webbadress. Det ser du med att adressen börjar med https istället för bara http.

Många affärer försöker också få oss att använda deras fakturaalternativ. Det är precis som att låna pengar. Man kan likställa ett snabblån med att ta något på faktura. De är bra i den synpunkten att man slipper ange sina kortuppgifter. Du lämnar bara ditt personnummer vilket i sig inte är farligt att lämna ut. Men det kostar alltid några kronor att ta ett lån eller något på faktura. Men som sagt det kan i osäkra fall vara värt några kronor för att känna sig säker.

Ha alltid i åtanke att om något låter för bra för att vara sant så är det oftast det. Ha sunt förnuft så kommer din internet shopping gå som en dans.

internetshopping