Hur man fyndar på internet

save-moneyNär man shoppar på internet behöver det inte vara i form av att besöka en massa olika internetbutiker. Ofta kan man hitta precis det man behöver, och mer därtill, på olika annons- och auktionssajter. Något positivt är att man väldigt ofta kan hitta just den vara man eftersöker, fast mycket billigare, på de olika auktionssajterna. Detta gäller speciellt om man även söker sig till större utländska sajter som eBay.

Vad gäller annonssajter, så finns det ett flertal i Sverige, men den absolut största är Blocket. Där läggs tusentals annonser ut varje vecka, under alla tänkbara kategorier. Har man tur finns det ibland till och med annonser där olika personer skänker bort exempelvis kläder eller möbler, så det är inte svårt att göra fynd. På Blocket finns betalningsalternativet Blocketpaketet, som innebär en stor säkerhet för både köpare och säljare. Det innebär att man med hjälp av Blocket skriver ett avtal, som båda parter samtycker till, och som lagras som bevis. Skulle något lurendrejeri ske, till exempel att varan är felaktig eller trasig, hjälper Blocket till med att ge tillbaka pengarna.

Till skillnad från annonssajter, där man betalar det pris som står i annonsen, har man större chans att påverka en varas pris om man använder sig av auktionssajter som Tradera. Liksom Blocket har Tradera många olika kategorier och annonser varje dag, med skillnaden att man får lägga ett bud på den vara man är intresserad av. Den person som lagt det högsta budet innan tiden gått ut, är den som får köpa varan. Ibland finns det möjlighet att vinna auktionen direkt, genom att gå med på att betala en fast summa som brukar vara en bit högre än vad buden förväntas bli.

Oavsett om man använder sig av annonssajter som Blocket eller auktionssajter som Tradera, är det lätt att spara in pengar genom att köpa av privatpersoner istället för företag. Många privatpersoner drivs egentligen inte av något reellt vinsttänkande, utan vill bara bli av med urvuxna barnkläder eller en gammal soffa, och därför kan priserna vara väldigt låga. Det är därför ett utmärkt sätt att få tag i presenter och julklappar.

Leave a Reply